Bioparc, een stukje van Africa in Valencia

Bioparc, een stukje van Africa in Valencia

Dacht je dat je af zou moeten reizen naar Afrika om een olifant te zien? Of droomt u ervan een giraffe van dichtbij te zien? In het Bioparc vind je meer dan 100.000 vierkante meter om al deze pracht te bekijken.

Op 28 februari 2008 werd het nieuwe Bioparc van Valencia geopend. Het Bioparc heeft een ware en nauwgezette reconstructie neergezet van de natuurlijke leefgewoonten van de wilde dieren in Afrika. Gevestigd in het Valenciaanse ‘Cabecera’ park, werd deze bijzondere dieretuin aangelegd op basis van een nieuwe techniek die probeert om bezoekers kennis te laten maken met de natuurlijke leefgewoonten van de dieren. De dieren leven in het Bioparc zoals ze zouden leven in de natuur, in groepen van dezelfde soort en in hetzelfde leefgebied wat is gescheiden door natuurlijke barrières van stenen, rivieren en bruggen.

Het Bioparc streeft naar respect voor de dieren en houdt zich bezig met het bevorderen van het bewustzijn over de zorg voor het milieu, dit brengt het Bioparc over in een van de aangeboden onderwijspragramma’s.

In het Bioparc vinden we een stuk van de Afrikaanse savanne, de bossen van Equatoriaal Afrika en Madagascar én Afrikaanse moeraslandschappen; en dit alles zonder het verlaten van de stad!

  • In de Afrikaanse Savanne kunt u de hoogste concentratie van grote grazers (hernivoren) van de wereld spotten, daarnaast vind u daar ook de prachtige Acaciabossen en -graslanden. U kunt zelfs een kijkje nemen in het ondergrondse leven van de Afrikaanse Savanne.

bio1

  • De primaire regenwouden van Equatoriaal Afrika zijn de thuisbasis van een groot aantal ecosystemen.

bio2

  • Op het eiland Madagaskar vind u 7 verschillende soorten lemuren ook wel bekend als Maki’s en er is een centrum geheel gewijd aan het uitleggen van de processen van uitsterving, wat in de zeventiende eeuw plaats vond op het eiland Madagaskar.

bio3

  • De bekende Kitum rots is voor de eerste keer in de wereld gereconstrueerd, de kitum heeft een lengte van 40 meter en een hoogte van 8 meter. U kunt hier de kudde grazende olifanten observeren.

bio4

Daarnaast biedt het park activiteiten en speciale tentoonstellingen, kinderspeelplaatsen en diverse restaurants en winkels voor het hele gezin. Het Bioparc biedt plezier en vermaak voor mensen van alle leeftijden waar u kunt genieten en leren over de zorg, respect en liefde van natuurlijke rijkdom.

Het Bioparc van Valencia is een magische wereld van natuur midden in de stad van Valencia; een plek om te genieten, te ontdekken, en zich bewust te worden van al het moois wat de Afrikaanse natuur te bieden heeft.

TAMBIÉN TE PUEDE INTERESAR

SIN COMENTARIOS

Deja un comentario